Bekkenbodemtherapie

Bekkenbodemtherapie wordt gegeven door een bekkenbodem-fysiotherapeut. De therapie wordt gebruikt bij het voorkómen en behandelen van klachten en problemen binnen het gehele gebied van buik, bekken en lage rug.

Contracten met alle zorgverzekeraars

Iedereen is welkom

Bij ons geen wachtlijsten.
Je kan vandaag nog terecht

Binnen 1 minuut een afspraak

Voor wie is bekkenbodemtherapie?

Voor wie is bekkenbodem-therapie?

Incontinentie is een veel voorkomende klacht waarvoor bekkenbodemfysiotherapie wordt voorgeschreven. Maar Bekkenbodemfysiotherapie wordt ook gegeven als de klachten veroorzaakt worden door:

Een stoornis in de functie van de bekkenbodemspieren;
Een stoornis in de samenwerking tussen de bekkenbodemspieren en andere spieren rondom het bekken;
Als sprake is van verstoord toiletgedrag;
Bij incontinentie voor urine;
Bij incontinentie voor ontlasting;
Bij obstipatie;
Bij pijnklachten in de bekkenbodem;
Bij verzakkingsklachten;
Bij seksuele problemen;
Voor en na operaties in het bekkenbodemgebied;
Bij bestralingen in het onderbuik gebied.

Voordat de therapie kan beginnen de klachten uitgebreid besproken. Ook wordt specifiek gevraagd naar het toiletgedrag en eventuele problemen die samenhangen met het plassen, de ontlasting en seksualiteit.

Soms is het van belang dat de patiënt thuis enkele dagen een plasdagboek of ontlastingsdagboek bijhoudt. De genoemde klachten kunnen zowel bij mannen, vrouwen als kinderen voorkomen.

    Direct contact opnemen





    Voordat de therapie kan beginnen de klachten uitgebreid besproken. Ook wordt specifiek gevraagd naar het toiletgedrag en eventuele problemen die samenhangen met het plassen, de ontlasting en seksualiteit. Soms is het van belang dat de patiënt thuis enkele dagen een plasdagboek of ontlastingsdagboek bijhoudt. De genoemde klachten kunnen zowel bij mannen, vrouwen als kinderen voorkomen.

    Onderzoek van de bekkenbodem

    De bekkenbodem is een spiergroep die zich in het lichaam bevindt. Deze is daarom van buitenaf slechts beperkt te onderzoeken. Een bekkenbodem-fysiotherapeut onderzoekt niet inwendig. dat doet de huisarts of de gynaecoloog. Het uitwendige onderzoek van de bekkenbodem kan in rugligging en zijligging uitgevoerd worden. De patiënt kan daarbij het ondergoed gewoon aanhouden. Met de gegevens van de arts en die uit de anamnese en het aanvullende onderzoek komen stelt de therapeut een behandelplan op.

    Hoe helpt bekkenbodemtherapie?

    Hoe helpt bekkenbodem-therapie?

    Tijdens bekkenbodemfysiotherapie leert iemand zich bewust te worden van de bekkenbodemspieren, het bekken en andere spieren rond het bekken. De patiënt leert de verschillende spieren aan te spannen en te ontspannen, zodat deze goed kunnen samenwerken. Het is ook van belang dat deze vaardigheden in het dagelijks leven ingepast worden.

    Hoe ziet een behandeling eruit?

    De behandeling start met het informeren over de mogelijke oorzaken en gevolgen van de klachten. Daarnaast zal er advies gegeven worden over houding, beweging, voeding en toiletgedrag. Ook wordt algemene informatie gegeven over de anatomie van het bekken met de bekkenorganen en de anatomie en de functie van de bekkenbodemspieren.

    De behandeling kan bestaan uit oefeningen, ontspanningstherapie, en oefeningen voor thuis. Bekkenbodemoefeningen zijn niet voor iedereen hetzelfde. De oefeningen worden afgestemd op iemands specifieke klachten en de uitkomst van het onderzoek.

    Bekkenbodemtherapie

    Waarom kiezen voor bekkenfysiotherapie bij Fysiotherapie Heino?

    Waarom kiezen voor bekken-fysiotherapie bij Fysiotherapie Heino?

    Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij een begrip in Heino. Veel van onze zeer hoogopgeleide fysiotherapeuten hebben een eigen specialiteit. Zo kunnen wij altijd onderling schakelen mocht dat nodig zijn.

    Voor elke klacht een specialist.
    Moderne praktijk
    Goed bereikbaar en zeer toegankelijk
    Geschoold volgens de nieuwste inzichten & onderzoeken
    Aangesloten bij meerdere kwaliteitsnetwerken

    Onze tevreden bezoekers

    "Ik kon snel terecht. Vakkundig werd er naar mijn klacht gekeken, samen kwamen we tot een goede behandeling.
    "
    "Persoonlijk en ook professioneel ben ik geholpen. Door de juiste handelingen was ik snel van mijn klachten af.
    "
    "Al langere tijd liep ik met mijn klacht. Met goede tips and tricks en behandeling van de fysiotherapeut waren deze al heel snel een stuk minder!"

    Onze specialist

    “Als ervaren geriatriefysiotherapeut breng ik samen met u de klachten in kaart.”

    Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

    Neem dan nu contact met ons op en stel al jouw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten