Revalideren bij kanker

Mensen die voor kanker een behandeling met chemotherapie en/of radiotherapie ondergaan, gaan vaak achteruit in hun kracht en conditie. Daarnaast is er regelmatig sprake van een toename van vermoeidheid, een afname van de kwaliteit van leven en tevens verlies van ervaren controle over de situatie. Jarenlang is het advies naar patiënten geweest om vooral rust te houden tijdens de behandeling. Echter zorgt inactiviteit ook voor achteruitgang in kracht en conditie waardoor er juist steeds klachten ontstaan.

Revalideren bij kanker

Mensen die voor kanker een behandeling met chemotherapie en/of radiotherapie ondergaan, gaan vaak achteruit in hun kracht en conditie.

Daarnaast is er regelmatig sprake van een toename van vermoeidheid, een afname van de kwaliteit van leven en tevens verlies van ervaren controle over de situatie.

Jarenlang is het advies naar patiënten geweest om vooral rust te houden tijdens de behandeling. Echter zorgt inactiviteit ook voor achteruitgang in kracht en conditie waardoor er juist steeds klachten ontstaan.

Contracten met alle zorgverzekeraars

Iedereen is welkom

Bij ons geen wachtlijsten.
Je kan vandaag nog terecht

Binnen 1 minuut een afspraak

Bewegen heeft positief effect

De afgelopen vijftien jaar is er een aanzienlijke hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek verricht naar bewegen en kanker. Training, zowel tijdens als na de behandeling heeft positieve effecten op kracht en conditie, vermoeidheid en kwaliteit van leven.

Ontwikkeling trainingsprogramma’s

Deze inzichten hebben geleid tot de ontwikkeling van trainingsprogramma’s die mensen met kanker kunnen volgen tijdens of na medische behandeling. Zo’n training bestaat voornamelijk uit conditie- en spierkrachttraining, waarbij continu rekening gehouden wordt met beperkingen die de ziekte of de behandeling met zich meebrengen.

  Direct contact opnemen

  (aan)passend programma

  Tijdens de behandeling voor kanker voelen mensen zich niet elke dag even fit. Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met deze wisselende belastbaarheid en de beschikbare energie, zodat er toch voldoende lichaamsbeweging kan plaatsvinden. De ene persoon lukt dit zelfstandig, een ander heeft baat bij een begeleid trainingsprogramma. Ook na de medische behandeling is het voor sommige mensen moeilijk om zelf actief te zijn, of weer te worden. Hierbij kan een begeleid trainingsprogramma hulp bieden. Fysiotherapiepraktijk Heino biedt u, dichtbij huis, de begeleide trainingsprogramma’s tijdens of na de behandeling voor kanker.

  (aan)passend programma

  Tijdens de behandeling voor kanker voelen mensen zich niet elke dag even fit. Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met deze wisselende belastbaarheid en de beschikbare energie, zodat er toch voldoende lichaamsbeweging kan plaatsvinden.

  De ene persoon lukt dit zelfstandig, een ander heeft baat bij een begeleid trainingsprogramma. Ook na de medische behandeling is het voor sommige mensen moeilijk om zelf actief te zijn, of weer te worden. Hierbij kan een begeleid trainingsprogramma hulp bieden.

  Fysiotherapiepraktijk Heino biedt u, dichtbij huis, de begeleide trainingsprogramma’s tijdens of na de behandeling voor kanker.

  Revalideren bij kanker

  Waarom revalideren bij kanker bij Fysiotherapie Heino?

  Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij een begrip in Heino. Veel van onze zeer hoogopgeleide fysiotherapeuten hebben een eigen specialiteit. Zo kunnen wij altijd onderling schakelen mocht dat nodig zijn.

  Voor elke klacht een specialist.
  Moderne praktijk
  Goed bereikbaar en zeer toegankelijk
  Geschoold volgens de nieuwste inzichten & onderzoeken
  Aangesloten bij meerdere kwaliteitsnetwerken

  Onze tevreden bezoekers

  "Ik kon snel terecht. Vakkundig werd er naar mijn klacht gekeken, samen kwamen we tot een goede behandeling.
  "
  "Persoonlijk en ook professioneel ben ik geholpen. Door de juiste handelingen was ik snel van mijn klachten af.
  "
  "Al langere tijd liep ik met mijn klacht. Met goede tips and tricks en behandeling van de fysiotherapeut waren deze al heel snel een stuk minder!"

  Onze specialist

  “Ik heb een mooi, afwisselend en interessant vak.”

  “Ik ben algemeen fysiotherapeut met een specialisatie als oedeemtherapeut.”

  Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  Neem dan nu contact met ons op en stel al jouw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten