Geriatrische Fysiotherapie

Bij het ouder worden, zeker als u niet voldoende kunt bewegen, kunt u klachten krijgen of minder mobiel zijn. Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, is er de geriatriefysiotherapeut.

Geriatrische Fysiotherapie

Bij het ouder worden, zeker als u niet voldoende kunt bewegen, kunt u klachten krijgen of minder mobiel zijn.

Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheids-problemen, is er de geriatriefysiotherapeut.

Contracten met alle zorgverzekeraars

Iedereen is welkom

Bij ons geen wachtlijsten.
Je kan vandaag nog terecht

Binnen 1 minuut een afspraak

Ouderdom door externe factoren

De geriatriefysiotherapeut behandelt ook patiënten die verschijnselen van ouderdom vertonen die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup. De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over ouderen en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie die is gericht op het terugkrijgen van en omgaan met het verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Adviserende rol

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en mantelzorgers. Onder andere met informatie over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, de dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

  Direct contact opnemen

  Het zorgtraject

  Het traject dat u bij uw geriatriefysiotherapeut doorloopt, begint met een uitgebreid vraaggesprek en een bewegingsonderzoek. Tijdens het vraaggesprek worden uw klachten in kaart gebracht. In het bewegingsonderzoek wordt gekeken naar uw functioneren in de thuissituatie en wordt uithoudingsvermogen, kracht en balans als uitgangspunt genomen. Uit wetenschappelijk onderzoek is nl. gebleken dat deze eigenschappen belangrijk zijn voor het dagelijks bewegen en functioneren van ouderen. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek en uw hulpvraag wordt een programma opgesteld. De behandeling kan ook aan huis plaatsvinden, indien u niet naar de praktijk kan komen. Thuis traint u de bewegingen en activiteiten die in de eigen leefomgeving van belang zijn. Daarnaast is het mogelijk om een training te volgen in de praktijk.

  Wanneer Geriatrische Fysiotherapie?

  De sterkste voorspellers van het ontstaan van beperkingen in het dagelijks leven zijn gewichtsverlies, afname van loopsnelheid, balans, kracht en fysieke activiteit.

  Waarom Geriatrische Fysiotherapie?

  Voldoende fysieke activiteit bij ouderen is van belang, omdat het de gezondheid kan bevorderen, het ziekte proces vertragen en het verlengt de zelfredzaamheid. Specifieke effecten bewegen voor ouderen:

  Verbetering zelfredzaamheid
  Verbetering sociale activiteiten
  Vermindering van valrisico en valangst
  Verbetering cognitieve functies
  Vermindering van depressies
  Functioneel trainen leidt tot verbetering van dagelijkse activiteiten

  Geriatrische Fysiotherapie
  Geriatrische Fysiotherapie

  Hoe is de kwaliteit van onze geriatrische fysiotherapie gewaarborgd?

  De geriatriefysiotherapeut heeft na de basisopleiding fysiotherapie een post-hbo masteropleiding geriatriefysiotherapie gevolgd. En is geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Herregistratie vindt plaats als er voldaan is aan de accreditatie-eisen in de vijfjarige registratieperiode.

  Waarom kiezen voor geriatrische fysiotherapie bij Fysiotherapie Heino?

  Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij een begrip in Heino. Veel van onze zeer hoogopgeleide fysiotherapeuten hebben een eigen specialiteit. Zo kunnen wij altijd onderling schakelen mocht dat nodig zijn.

  Voor elke klacht een specialist.
  Moderne praktijk
  Goed bereikbaar en zeer toegankelijk
  Geschoold volgens de nieuwste inzichten & onderzoeken
  Aangesloten bij meerdere kwaliteitsnetwerken

  Onze tevreden bezoekers

  "Ik kon snel terecht. Vakkundig werd er naar mijn klacht gekeken, samen kwamen we tot een goede behandeling.
  "
  "Persoonlijk en ook professioneel ben ik geholpen. Door de juiste handelingen was ik snel van mijn klachten af.
  "
  "Al langere tijd liep ik met mijn klacht. Met goede tips and tricks en behandeling van de fysiotherapeut waren deze al heel snel een stuk minder!"

  Onze specialist

  “Als ervaren geriatriefysiotherapeut breng ik samen met u de klachten in kaart.”

  “Ik ben algemeen fysiotherapeut met een specialisatie als oedeemtherapeut.”

  Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  Neem dan nu contact met ons op en stel al jouw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten