Dry Needling

Al vele jaren bestaat in onze praktijk de mogelijkheid om behandeld te worden met dry needling. De techniek, waarbij met acupunctuurnaaldjes triggerpoints worden aangeprikt, is zeer effectief en kan in veel gevallen leiden tot een snel verminderen van pijnklachten. De werking van deze techniek is inmiddels in wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

Contracten met alle zorgverzekeraars

Iedereen is welkom

Bij ons geen wachtlijsten.
Je kan vandaag nog terecht

Binnen 1 minuut een afspraak

Dry Needling is geen acupunctuur

Bij triggerpoint dry needling wordt gebruik gemaakt van acupunctuurnaalden. Triggerpoint dry needling is echter geen acupunctuur. Acupunctuur wordt toegepast door acupuncturisten. Zij hebben een andere opleiding, andere zienswijze en streven in hun behandeling andere doelen na. Triggerpoint dry needling is geen behandeling op zich, maar een behandeltechniek.

Niet alleen aanprikken van triggerpoints

Triggerpoint dry needling maakt deel uit van een behandeling die er op gericht is klachten te laten verdwijnen en de kans op herhaling te verkleinen. Daarvoor is meer nodig dan alleen het aanprikken van myofasciale triggerpoints. Er is veel aandacht voor klachtenonderhoudende factoren, zoals bijvoorbeeld een verkeerde (werk-)houding, teveel spieraanspanning, chronische overbelasting en dergelijke. Triggerpoint dry needling maakt het tevens gemakkelijker om andere fysiotherapeutische behandelingen uit te voeren.

  Direct contact opnemen

  Voor wie is dry needling?

  Over het algemeen is dry needling geschikt voor iedereen met klachten die gepaard gaan met stijve spieren en gewrichten
  Werking Dry Needling

  Hoe helpt dry needling?

  Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen voor problemen zorgen. Door het kort aanprikken van de triggerpoint trekt de spier kort samen waarna de spier weer goed kan ontspannen. Dit zorgt voor direct verlichting.

  Welke klachten kunnen met dry needling worden verholpen?

  Triggeroints zitten door het hele lichaam. Pijnklachten over het gehele lichaam kun dus verholpen worden met dry needling, al zitten de meeste triggerpoints in de nek, schouder, rug en bil.

  Hoe is de kwaliteit van onze dry needling behandeling gewaarborgd?

  Triggerpoint dry needling is volgens de wet BIG art. 36 geen voorbehouden behandeling. Het is dan ook voor fysiotherapeuten in Nederland alleen toegestaan deze vorm van behandeling toe te passen, wanneer de fysiotherapeut daarvoor een relevante vervolgopleiding heeft gevolgd.

  Tom Meijer is opgeleid door dr. Jan Dommerholt van het opleidingsinstituut Myopain Seminars in Bethesda, MD, USA. Dit is een internationaal erkend opleidingsinstituut voor myofasciale therapie in het algemeen en triggerpoint dry needling in het bijzonder, die in samenwerking met Myofasciale Pijn Seminars in Groningen de opleiding in Nederland verzorgt. Deze opleiding is erkend en geaccrediteerd door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

  Waarom kiezen voor dry needling bij Fysiotherapie Heino?

  Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij een begrip in Heino. Veel van onze zeer hoogopgeleide fysiotherapeuten hebben een eigen specialiteit. Zo kunnen wij altijd onderling schakelen mocht dat nodig zijn.

  Voor elke klacht een specialist.
  Moderne praktijk
  Goed bereikbaar en zeer toegankelijk
  Geschoold volgens de nieuwste inzichten & onderzoeken
  Aangesloten bij meerdere kwaliteitsnetwerken

  Dry Needling Heino
  Dry Needling

  Onze tevreden bezoekers

  "Ik kon snel terecht. Vakkundig werd er naar mijn klacht gekeken, samen kwamen we tot een goede behandeling.
  "
  "Persoonlijk en ook professioneel ben ik geholpen. Door de juiste handelingen was ik snel van mijn klachten af.
  "
  "Al langere tijd liep ik met mijn klacht. Met goede tips and tricks en behandeling van de fysiotherapeut waren deze al heel snel een stuk minder!"

  Onze specialist

  “Mijn naam is Henri Slabbekoorn vanaf 2005 ben ik werkzaam als fysiotherapeut.”

  Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  Neem dan nu contact met ons op en stel al jouw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten