De beste keuze voor Fysiofitness in de regio Heino

In de afgelopen eeuw zijn we steeds meer gaan zitten en minder gaan bewegen.

Zitten is het nieuwe roken

Het is niet voor niets dat de uitspraak ‘Zitten is het nieuwe roken.’ steeds vaker voorbij komt. Daarom is sporten en bewegen belangrijker dan ooit. Hoewel bewegen verschillende gezondheidsvoordelen heeft, is lekker bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wij vinden dat iedereen moet kunnen bewegen, op zijn of haar niveau. Dit is precies wat fysiofitness voor u kan betekenen.

Waarom is bewegen zo belangrijk?

Uit alle onderzoeken blijkt dat bewegen vele gezondheid voordelen heeft. Zo leidt bewegen tot algemene langere levensverwachting, maar ook tot minder hart- en vaatziektes, minder kanker, minder type 2 diabetes. Daarnaast gaat bewegen een verhoogde bloeddruk tegen en kan het bijdragen aan gewichtsverlies.

Naast de lichamelijke voordelen zorgt bewegen ook verbeteringen in de mentale gezondheid. Zo helpt het tegen depressieve gedachtes en angst en verbeterd het de slaapkwaliteit en de cognitieve gezondheid. Los van deze objectieve gezondheidsvoordelen, ervaren bewegers ook nog eens een positievere fysieke en mentale gezondheid.

Waarom Bewegen Belangrijk?

Hoeveel moet er worden bewogen voor deze gezondheidsvoordelen?

Mede omdat het erg lastig is om te weten waar je moet beginnen met bewegen, heeft de Rijksoverheid een aantal bewegingseisen opgesteld. Deze bewegingseisen leiden wetenschappelijk bewezen tot de eerder benoemde gezondheidsvoordelen. In het kort zijn de bewegingseisen voor volwassenen als volgt:

    • 150 minuten per week matig of zwaar intensieve inspanning verspreidt over verschillende dagen.
    • Minimaal 2x per week spier- en botversterkende activiteiten (inclusief balansoefeningen voor ouderen).
    • Voorkomen van veel stilzitten.

Met matig intensief worden activiteiten bedoeld waarbij er een verhoogde hartslag en een versnelde ademhaling aanwezig is. Bij zwaar intensieve inspanning is er naast een verhoogde hartslag en ademhaling ook sprake van zweten. Activiteiten die met name bijdragen aan voldoende bewegen zijn wandelen, fietsen en sporten.

De bewegingseisen staan uitgebreider beschreven in de Beweegrichtlijnen van de Rijksoverheid.

Waarom bewegen onder begeleiding van Fysiotherapeuten?

Zoals in de beweegrichtlijnen beschreven staan is het belangrijk om meerdere keren per week spier- en botversterkende activiteiten te doen. Er zijn vele verschillende activiteiten mogelijk, maar ze zijn niet allemaal even effectief.

Hoe meer bewegen, hoe meer gezondheidsvoordelen er aanwezig zullen zijn. Hierbij is het wel belangrijk dat de intensiteit en frequentie van het bewegen langzaam wordt opgebouwd. Laat dit precies iets ingewikkelds zijn, want hoe langzaam moet u precies opbouwen?

Als u bang bent voor blessures, al lang niet hebt gesport of lat hebt van lichamelijke klachten, dan kan het erg fijn zijn om te sporten onder begeleiding van fysiotherapeuten. Zij zijn gespecialiseerd in het rustig opbouwen, kunnen advies geven over het juist uitvoeren van oefeningen en weten de juiste oefeningen om blessures te verhelpen en te voorkomen.

Daarnaast is de oefenruimte beter afgestemd op de behoeften van mensen die rustig willen sporten en aan hun gezondheid willen werken.

De beste keuze voor fysiofitness in Heino

Fysiotherapie Heino heeft meer dan 10 jaar ervaring en heeft meerdere fysiotherapeuten met een eigen specialiteit. Dit zorgt ervoor dat er voor elke klacht een specialist is die de klacht het best kan verhelpen. Dit zal ook de specialist zijn door wie je geholpen wordt.

Naast hun specialismen worden de fysiotherapeuten van fysiotherapie Heino geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken. Bijkomende voordelen zijn geen wachtlijsten zijn en dat fysiotherapie Heino contracten heeft met alle zorgverzekeraar.

Fysiofitness fysiotherapie Heino

Heeft u een blessure gehad en wilt u doortrainen? Of wilt u (meer) gaan bewegen? Dan is Fysiofitness een uitstekende plek voor u. Hier kunt u in een goed bereikbare moderne praktijk onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten sporten. Maak daarvoor binnen 1 minuut een afspraak op de website of door telefonisch contact op te nemen!

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op en stel al jouw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten