Sporttherapie in de regio Heino

Sporten is enorm belangrijk voor de gezondheid. Zo vermindert het de kans op allerlei aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Naast de vele voordelen die bewegen kent voor de fysieke gezondheid, is het ook enorm goed voor de mentale gezondheid. Sporten verbetert namelijk de werking van de hersenen en vermindert de kans op een depressie of burn-out.

Ondanks de vele voordelen die sporten met zich meebrengt, kan het ook klachten als gevolg hebben. Henri Slabbekoorn is master sportfysiotherapeut in Heino. Hij kan u daarbij helpen. Heeft u dus last van klachten die veroorzaakt worden door sporten of heeft u andere klachten aan het bewegingsapparaat, waardoor u niet meer kan sporten? Henri kan u hierbij helpen! Wat een sportfysiotherapeut precies voor u kan betekenen, zal in dit artikel verder worden uitgelegd.

Voor wie is sporttherapie?

Sportfysiotherapie is zowel voor de beginnende als de ervaren sporter. De klachten waarmee sporters bij de sporttherapeut terecht kunnen, zijn erg uiteenlopend. Veelvoorkomende blessures onder sporters zijn blessures aan:

 • De schoudergewrichten;
 • het kniegewricht;
 • de rug, nek of ribben;
 • het enkelgewricht;
 • de pols.

Deze klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan doorgaans door overbelasting, een verkeerde houding, te veel of te weinig bewegen of een harde val.

Sporttherapie Regio Heino

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie dat specifiek gericht is op sporters. Het doel van de therapie is om het herstel van sportblessures of andere langdurige klachten aan het bewegingsapparaat bij sporters te bevorderen. De behandeling van de fysiotherapeut is afhankelijk van de klachten die u ervaart. Daarom zal de eerste afspraak met de sportfysiotherapeut bestaan uit een kennismakingsgesprek en een onderzoek naar uw klachten.

De behandeling
Na de eerste afspraak zal de therapeut op basis van de situatie een keuze maken voor een passend individueel behandelplan. Gericht op de grofmotorische eigenschappen van jouw sport. Dit behandelplan bestaat uit het aanleren van sportspecifieke bewegingen en oefeningen. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van massagetechnieken. Het toepassen van deze technieken verhoogt de bloedtoevoer naar het beschadigde gebied. Door het bloed worden stofjes vervoerd die helpen bij het herstellen van beschadigde structuren in het lichaam. Een verbeterde bloedtoevoer zal er dus toe leiden dat het herstelproces versneld wordt.

Het lichaam is een complexe samenstelling van allerlei verschillende structuren. Hierdoor kan het zijn dat de klachten die u ergens voelt, het gevolg zijn van een beschadiging ergens anders in het lichaam. Om deze reden bieden wij u sportspecifieke oefeningen zodat u kan blijven sporten en terug kan keren op uw eigen niveau.

Advies over de juiste trainingsbelasting
Naast het toepassen van massagetechnieken, kan de sporttherapeut u ook advies geven over uw beweeggedrag. Sportblessures ontstaan vaak door een onjuiste balans tussen beweging en rust. De sporttherapeut kan u hier advies over geven. Zo kunt u veilig weer opbouwen met sporten en wordt een sportblessure in de toekomst voorkomen.

Het verschil tussen sportfysiotherapie en fysiotherapie

Na het lezen over sporttherapie kunt u zich afvragen wat sporttherapie nou onderscheidt van fysiotherapie. Er echter is een duidelijk verschil tussen beide specialismen. Het voornaamste verschil is dat de behandeling van de sporttherapie zich met name richt op de specifieke eigenschappen van de sport. De fysiotherapeut richt zich echter meer op het aanbieden van oefeningen.

Op zoek naar een goede sporttherapeut in de regio Heino?

Henri Slabbekoorn is master sportfysiotherapeut in regio Heino. Heeft u pijn tijdens het sporten of hebt u recent een blessure opgelopen? Sportfysiotherapie kan u helpen bij het verminderen van de klachten! Bij Fysio Heino helpen wij u graag bij het verminderen van uw klachten, zodat u zo snel mogelijk weer pijnloos kunt sporten!

U kunt ook bij ons terecht voor andere behandelingen, zoals:

 • Manuele therapie;
 • geriatrie fysiotherapie;
 • dry needling;
 • oedeemtherapie;
 • psychosomatische fysiotherapie;
 • sensomotoriek;
 • sportrevalidatie
 • bekkentherapie;
 • ademhalings- en ontspanningstherapie;
 • haptonomie;
 • therapie na een Covid-19-infectie;
 • ondersteunende therapie bij COPD- en hartklachten.

Bent u benieuwd wat sporttherapie voor u kan doen of twijfelt u welke soort behandeling het beste bij u past? Neem dan gerust contact met ons op! Dit kan zowel telefonisch, per mail of door het invullen van het contactformulier op onze site. Wij hopen u snel te kunnen helpen in onze praktijk!

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op en stel al jouw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten