Bent u op zoek naar een goede fysiotherapeut in Heino

Bij Fysiotherapie Heino staan we voor u klaar. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van diverse klachten. Voor onze behandelingen vinden we zowel de advisering, de behandeling zelf en de verdere begeleiding erg belangrijk. Dit zult u ook terug zien in onze werkwijze!

Ons team en de behandelingen

Ons team bestaat uit negen professionals die altijd voor u klaar staan. U kunt bij ons terecht voor algemene fysiotherapie maar wij beschikken ook over vele specialismen een gespecialiseerde behandelingen. Hieronder vindt u meer informatie over deze specialismen en behandelingen.

 • Algemene fysiotherapie;
 • Bekkenbodemtherapie;
 • Handtherapie;
 • Geriatrische fysiotherapie;
 • Psychosomatische fysiotherapie;
 • Dry needling;
 • Medical Taping;
 • Echografie;
 • Oedeemfysiotherapie;
 • Shockwave therapie;
 • Haptonomie;
 • En meer.
Fysiotherapeut Heino

Vormen van fysiotherpie

Algemene fysiotherapie is er voor iedereen die last heeft van zijn of haar houdings- en/of bewegingsapparaat. Lukt het bewegen niet goed of ontstaan er klachten na een sportblessure? Fysiotherapie kan u helpen!

Bekkenbodemtherapie wordt gegeven door een bekkenbodem fysiotherapeut. De therapie wordt ingezet bij het voorkomen en behandelen van klachten en problemen in het buik-, bekken- en lage rug gebied. Deze problemen zijn vaak spiergerelateerd en goed te behandelen. 

Handtherapie is zeer gespecialiseerd vanwege het complexe karakter van de handen. In de handen werken vele verschillende weefsels en structuren samen om een grote diversiteit aan opdrachten van ons brein uit te voeren. 

Geriatrische fysiotherapie richt zich op kwetsbare ouderen en complexe gezondheidsproblemen in combinatie met een hoge leeftijd. Het ouder wordende lichaam komt met specifieke kennis die de geriatrische fysiotherapeut bezit, waardoor een optimaal behandelplan kan worden opgesteld. 

Psychosomatische fysiotherapie is gespecialiseerd in het behandelen van spanning- of stressklachten. Deze klachten zijn vaak zowel lichamelijk als psychisch aanwezig. Leren omgaan met deze klachten speelt bij deze therapie een belangrijke rol.

Onze overige behandelingen

Dry needling is een behandelmethode die gebruik maakt van kleine naaldjes die triggerpoints in spieren aanprikken, waardoor de spier zich ontspant en de klachten afnemen. Verder wordt er aandacht besteed aan factoren die de klachten instand houden, zodat de klachten niet meer terugkomen. 

Medical Taping wordt gebruikt om spieren te ondersteunen in hun functie. De bewegingsvrijheid van gewrichten blijft ondanks de tape behouden. De bloedtoevoer van spieren verbetert en daarnaast heeft de tape ook een dempende werking op het pijnsysteem. 

Echografie is het zichtbaar maken van structuren in het lichaam met behulp van ultrageluid. Denk hierbij aan spieren, pezen, slijmbeurzen, banden, gewrichtskapsels, het kraakbeen, demeniscus, botten en zenuwen. 

De oedeemfysiotherapeut houdt zich bezig met de behandeling van patiënten die last hebben van (lymf)oedeem. Dit is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Deze ophoping kan ontstaan door een operatie, chemotherapie, een ongeval, bloedvatproblemen of littekens.

Shockwave therapie maakt gebruik van schokgolven. Deze golven kunnen met volledige nauwkeurigheid een spier, pees of andere lichaamseigen structuren behandelen. Door deze schokgolven wordt de stofwisseling van het betreffende weefsel gestimuleerd en wordt de lichaamseigen genezing in gang gezet. 

Haptonomie focust zich op de balans tussen voelen, denken en doen. Het maakt gebruik van aanrakingen om een bijdrage te leveren aan uw lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. 

Hiernaast bieden wij ook gespecialiseerde behandelingen aan voor etalagebenen, sportrevalidatie, hart- en longrevalidatie, valtraining en revalidatie na kanker.

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Heino?

Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij een begrip in Heino. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en hebben allemaal een eigen specialiteit. Hierdoor kan er makkelijk geschakeld worden mocht dat nodig zijn. Verder beschikken we over een moderne, goed bereikbare en zeer toegankelijke praktijk. 

Afspraak maken?

Kunnen we u helpen met uw klachten, schroom dan niet contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan voor u klaar.

Bij ons is er geen sprake van een wachtlijst en kunt u op werkdagen vaak binnen 24 uur terecht. Binnen één minuut heeft u al een afspraak door ons te bellen of via onze website een afspraak te maken.

We zien u dan graag in onze fysiotherapiepraktijk Heino gelokaliseerd op Oosteinde 5. Daarnaast bestaan er ook mogelijkheden voor behandelingen aan huis. 

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op en stel al jouw vragen geheel vrijblijvend aan een van onze specialisten